U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappelbeignets met spinazie en feta

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 400 g spinazie
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 150 g feta
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 g geroosterde amandelen
  • Rasp

Bereiding:

  • Hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg 300 gram spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Schep de spinazie in een kom en laat 5 minuten afkoelen. Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
  • Klop de eieren los. Schep de eieren met de zoete aardappelblokjes, de bloem, de helft van de yoghurt, de citroenrasp en de verkruimelde feta door de spinazie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit in 2 ruime koekenpannen de resterende olijfolie. Schep bergjes beslag in de pannen en bak de beignets in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Snijd intussen de ui in halve ringen. Klop een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de wijnazijn en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de apart gehouden 100 gram spinazie door de vinaigrette.
  • Strooi de spinaziesalade op een schaal. Hak de amandelen grof en bestrooi de salade ermee. Serveer met de zoete aardappelbeignets en de rest van de yoghurt.
  • Met deze zoete aardappelbeignets kun je alle kanten op. Spinazie en feta geven een Griekse twist. Liever Italiaans? Vervang de feta door blokjes mozzarella of gorgonzola en voeg fijngehakte rozemarijn toe. Vervang de yoghurt eventueel door mascarpone of ricotta.
  • Tip: Snijd de citroen in plakjes en serveer bij de beignets voor een fris accent.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 795 kcal
  • 61 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 34 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen